Πιθανές επιπλοκές από επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής (LASIK-PRK-LASEK-EPILASΙΚ).
Όσα δε σας λένε οι γιατροί...

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Άλλοι λόγοι για την αποφυγή της επέμβασης LASIK.

Θα παίρνατε ποτέ ένα αεροπλάνο, εάν ξέρατε ότι οι πιθανότητες να πέσει είναι 1 προς 5 (20%); 
Αυτό ακριβώς κάνετε όταν κόβετε ένα μόνιμο flap (μετά από επέμβαση LASIK) σε έναν τέλειο παρθένο κερατοειδή χιτώνα, και αυτό κάνετε όταν υπογράφετε τη «φόρμα συγκατάθεσης» που σας δίνουν οι γιατροί πριν την επέμβαση και παραμερίζετε τα δικαιώματά σας να μηνύσετε τον χειρούργο σας ακόμα κι αν κάνει λάθος!

Απλά σκεφτείτε τα παρακάτω:

  • Γιατί οι χειρούργοι δε σας λένε ποιοι είναι πραγματικά οι «μακροπρόθεσμοι» τραυματισμοί που δημιουργούνται από κάθε (αμετάκλητη) χειρουργική επεμβάση LASIK, έτσι ώστε πάρουν την πραγματική συγκατάθεση σας (εφόσον έχετε ενημερωθεί σωστά); Δείτε για τους μακροχρόνιους κινδύνους εδώ
  • 20% εως 30% (1 στους 5) των ασθενών LASIK θα αντιμετωπίσουν σοβαρές «παρενέργεες»  ή «μόνιμες επιπλοκές.» Δείτε τη συνέντευξη του Dr Morris Waxler, πρώην μέλους της FDA εδώ καθώς και την επιστολή του (στα αγγλικά) σε ασθενή LASIK εδώ.
  • Περίπου το 85% των ασθενών LASIK θα αντιμετωπίσει χρόνια ξηροφθαλμία για το υπόλοιπο της ζωής του, επειδή τα νεύρα του κερατοειδούς που υποκινούν την παραγωγή δακρύων χωρίζονται κατά τη διάρκεια της επέμβασης LASIK και δεν επαν-ενώνονται ποτέ πλήρως. Δείτε εδώ 
  • Τα λέιζερ που χρησιμοποιούνται για να κόψουν τις τομές στα μάτια σας (flap) οδηγούν σε ένα «flap που δεν θεραπεύεται ποτέ» δημιουργώντας μόνιμα σημάδια και επιπλοκές. Δείτε το άρθρο μας εδώ.
  • Η βιομηχανία της LASIK θεωρεί την περίπτωσή σας μια «επιτυχία» εάν μπορείτε να δείτε τους αριθμούς σε ένα διάγραμμα ματιών, ακόμα κι αν τους βλέπετε θολά, βλέπετε είδωλα, φωτοστέφανα, εκρήξεις αστεριών, αντιμετωπίζεται  πόνο στα μάτια, ή χρόνια ξηροφθαλμία.Δείτε εδώ προβλήματα όρασης και πως βλέπουν ασθενείς μετά από LASIK.
  • Οι ασθενείς με τις «μετεγχειρητικές επιπλοκές LASIK» συχνά πιστεύουν τα λόγια των χειρούργων τους ότι τα  «συμπτώματα» που αντιμετωπίζουν θα εξαφανιστούν με την πάροδο του χρόνου, κάτι που είναι συνήθης πρακτική των χειρούργων για να κερδίσουν χρόνο.
  •  Η χειρουργική επέμβαση LASIK αποδυναμώνει μόνιμα τον κερατοειδή χιτώνα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλημάτων αργότερα, που οδηγούν εως και στην απώλεια της όρασης. Δείτε εδώ
  • Η οπτική ποιότητα τη νύχτα μειώνεται μόνιμα μετά από επέμβαση LASIK, ακόμα και όταν έχει ο ασθενής έχει οπτική οξύτητα 20/20 ή καλύτερα το πρωί. Δείτε το άρθρο μας εδώ 
  • Όταν υπογράφετε τη «φόρμα συγκατάθεσης» που σας δίνουν οι γιατροί πριν την επέμβαση, καλύπτετε νομικά τον χειρούργο σας για οποιοδήποτε μελλοντικό πρόβλημα ίσως προκύψει. Ο λόγος  της ύπαρξης τόσων πολλών «δυσαρεστημένων ασθενών» είναι ο λόγος που σας ζητάνε να υπογράψετε αυτό το χαρτί. Με άλλα λόγια, η βιομηχανία LASIK και οι χειρούργοι ξέρουν ότι το 1/5 περίπου των χειρουργηθέντων ματιών παρουσιάζει τουλάχιστον ένα πρόβλημα μετεγχειρητικά, και αυτή η μορφή συγκατάθεσης που υπογράφετε τους προστατεύει όταν αρχίζετε να παραπονιέστε.
  • Χιλιάδες (μόνιμα) τραυματισμένοι ασθενείς LASIK έχουν δημιουργήσει ιστοχώρους, υπογεγραμμένες αιτήσεις (που πιστοποιούνται πριν από την FDA) και αρχειοθετημένες καταγγελίες ή μηνύσεις. Δείτε τους συνδέσμους στη δεξιά μπάρα του blog καθώς επίσης και τους συνδέσμους εδώ και εδώ.
  • Ο Morris Waxler, PHD και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της FDA για την έγκριση της διαδικασίας LASIK, είναι τώρα φανατικός αντίπαλος της επέμβασης LASIK και δηλώνει «Οι προκληθέντες μακροχρόνιοι κίνδυνοι της επέμβασης LASIK συντρίβουν το προσωρινό όφελος της βελτίωσης της οπτικής οξύτητας.». Δείτε εδώ και το άρθρο μας εδώ.
  • Η χειρουργική επέμβαση LASIK υπόσχεται μόνο «την ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ μείωσης της εξάρτησης στα γυαλιά ή τους φακούς επαφής εώς και 60%.». Δείτε τι λέει ο Dr Morris Waxler εδώ.
  • Η κακή όραση ως αποτέλεσμα των επιπλοκών της χειρουργικής επέμβασης LASIK δεν μπορεί να διορθωθεί πλέον με γυαλιά ή φακούς επαφής. Δείτε εδώ
  • Η πλειοψηφία των ανθρώπων που ρισκάρει στους σοβαρούς κίνδυνους της χειρουργικής επέμβασης LASIK είναι για λόγους εμφάνισης, παρά το γεγονός ότι το σωστό ζευγάρι γυαλιών ή οι φακοί επαφής βελτιώνουν συχνά την εμφάνιση. Αξίζει το ρίσκο;

 Πηγή: http://www.lifeafterlasik.com/ .