Πιθανές επιπλοκές από επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής (LASIK-PRK-LASEK-EPILASΙΚ).
Όσα δε σας λένε οι γιατροί...

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

ΠΡΩHΝ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΗΣ FDA ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ...



Ένα πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της FDA (U S Food and Drug Administration), ο Dr Morris Waxler, που το 1995 ήταν ένας από αυτούς που έδωσαν το "πράσινο φως" για να επιτραπεί η επέμβαση LASIK στις Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζει σήμερα τους προβληματισμούς του όσον αφορά την επέμβαση και ζητάει από τους πρώην συναδέλφους του στην FDA να δημοσιεύσουν σοβαρές προειδοποιήσεις για την επεμβάση LASIK, μετά από τις καταστροφικές (όπως χαρακτηριστικά λέει) συνέπειες της επέμβασης σε ασθενείς όλα αυτά τα χρόνια.

Μερικά από τα σημαντικότερα κομμάτια της συνέντευξης μεταφρασμενα παρακάτω:

Δημοσιογράφος: Γνωρίζοντας όσα γνωρίζετε τώρα, θα προτείνατε ποτέ την επέμβαση LASIK σε κάποιον που τον νοιάζεστε;
Dr Morris Waxler: Όχι! Με τίποτα!..... Νομίζω πως ο κόσμος δεν καταλαβαίνει, ότι (αυτή η επέμβαση) δεν είναι (κάτι τόσο απλό) σαν να φτιάχνεις τα νύχια σου ή τα μαλλιά σου.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις του Dr Morris Waxler από τα δεδομένα της FDA, περισσότερο από το 50% των ανθρώπων που έχουν κάνει επέμβαση LASIK έχουν προβλήματα με την όραση, και περισσότερο από το 1/3 (33%) χρειάζονται γυαλιά ή φακούς επαφής και μετά την επέμβαση!

Η FDA επανεξετάζει τώρα την  υπόθεση LASIK!

( Το video είναι από τις ειδήσεις του πολύ γνωστού αμερικάνικου καναλιού abc. Ο Dr Morris Waxler μίλησε για το θέμα και στις ειδήσεις του CNN (μπορείτε να το δείτε πατώντας στο σύνδεσμο) όπου αντέκρουσε επιχειρήματα με χειρούργο που χρησιμοποιεί τη μέθοδο LASIK ).