Πιθανές επιπλοκές από επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής (LASIK-PRK-LASEK-EPILASΙΚ).
Όσα δε σας λένε οι γιατροί...

Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2010

ΣΚΟΠΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΤΟΥ BLOG

Το  http://epiplokes-lasik.blogspot.com/ δημιουργήθηκε για να προειδοποιήσει όσους σκέφτονται να πραγματοποιήσουν μια επέμβαση διαθλαστικής χειρουργικής (LASIK-PRK-LASEK-EPILASΙΚ) για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές από τις επεμβάσεις αυτού του είδους.
 Δυστυχώς η πλειοψηφία των χειρούργων δεν αναφέρει ούτε στο ελάχιστο τους κινδύνους από τις επεμβάσεις αυτού του είδους, και στο διαδίκτυο υπάρχουν μόνο σκόρπια άρθρα στα Ελληνικά που αναφέρουν τις επιπλοκές. Σε ξένες σελίδες όμως μπορούμε να βρούμε ατελείωτες πληροφορίες όσον αφορά πιθανές επιπλοκές και προβλήματα που προέκυψαν μετά από επεμβάσεις διαθλαστικής χειρουργικής (από εμπειρίες ανθρώπων που εγχειρίστηκαν, από δημοσιεύσεις γιατρών και από άλλες πηγές που φυσικά θα σας δίνουμε). Σε αυτό το blog θα μεταφράσουμε-μεταφέρουμε κάποιες από αυτές, καθώς και προσωπικές ή άλλες εμπειρίες από την χώρα μας που μπορείτε και εσείς οι ίδιοι να μας στείλετε.
Τέλος για αποφυγή τυχόν παρεξηγήσεων, ή κακοπροαίρετων κριτικών να αναφέρουμε εκ των προτέρων ότι δεν έχουμε καμία σχέση με οποιοδήποτε οργανισμό, φορέα, ή εταιρία, δεν είμαστε γιατροί και δεν έχουμε κανένα κέρδος, παρά μόνο ελπίζουμε ότι  θα βοηθήσουμε μέσα από τα άρθρα μας όσους σκέφτονται να "διορθώσουν" το πρόβλημα της όρασης τους με επέμβαση, ότι δεν είναι όλα τόσο ρόδινα όσο θέλουνε να μας τα παρουσιάζουν κάποιοι. Δεν θέλουμε να σας χειραγωγήσουμε ως προς την απόφαση που θα πάρετε, απλά θέλουμε να δείτε και την "άλλη πλευρά" καθώς τα "θετικά" της επέμβασης παρουσιάζονται σε όλες τις σελίδες των ιατρείων που κάνουν τέτοιου είδους επεμβάσεις. Προσωπικά γνωρίζω άτομα που δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα από επεμβάσεις LASIK, PRK αλλά και άτομα (μέσα σε αυτούς και εγώ) που το αποτέλεσμα της επέμβασης τους ήταν τουλάχιστον "κακό" (με συμπτώματα που μπορείτε να δείτε στο άρθρο που ακολουθεί). Το μόνο κοινό που είχαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι που εγχειρίστηκαν και που έχω μιλήσει μαζί τους, είναι οτι κανείς δε τους είπε τις πιθανές επιπλοκές της επέμβασης. Κάποιοι δεν το φαντάστηκαν καν, κάποιοι δεν ψάξανε, κάποιοι δεν είχαν την δυνατότητα να ψάξουν γιατί δε ξέραν που-πως και κάποιοι δεν είχαν τον χρόνο να ψάξουν (γιατί οι χειρούργοι τη μία μέρα πηγαίνεις για προεγχειρητικό έλεγχο και την άλλη μέρα σε βάζουν στο χειρουργείο).
Μπορείτε να "ακολουθήσετε" αυτό το ιστολόγιο, μέσω του "Google Friend Connect" αν έχετε λογαριασμό Google, Twitter ή Yahoo πατώντας στον σύνδεσμο στα δεξιά της σελίδας, για να βλέπετε αμέσως τις ανανεώσεις μας. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε τις προσωπικές σας εμπειρίες, τις ερωτήσεις ή τους προβληματισμούς στο mail   devi.lasik @ gmail . com  ( Για όσους δεν γνωρίζουν τα κενά στο mail έχουνε μπει επίτηδες για την αποφυγή των spam mail, οπότε αφαιρέστε τα πριν στείλετε στην διεύθυνση αυτή).

Οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται σε αυτό τον ιστοχώρο παρουσιάζονται με σκοπό να προειδοποιήσουν για τις επιπλοκές της επέμβασης LASIK, πριν από τη χειρουργική επέμβαση. Οι ασθενείς της επέμβασης LASIK που έχουν προβλήματα με την όραση τους, πρέπει να ζητήσουν τη συμβουλή ενός ειδικού.